UN ALT PERCENTATGE DE MESTRES DE L’ESCOLA PÚBLICA DE TORDERA SECUNDEN LA VAGA CONVOCADA CONTRA LA LLEI CATALANA D’EDUCACIÓ.


Un alt percentatge de mestres de l’institut Lluís Companys, l’escola Ignasi Iglesias, l’escola la Roureda i ceip Tordera secundaran avui la vaga general en l’ensenyament públic per exigir la retirada del document de bases de la llei catalana d’educació. Cal dir, que les escoles estan obligades a fer serveis mínims durant tota la jornada. En el cas de l’institut d’ensenyament secundari Lluís Companys, el seu director Angel Pous ha informat que més d’un 50 % dels professors no faran classe durant aquesta jornada.

A l’escola la roureda al veïnat de Sant Pere, 18 mestres s’han sumat a la vaga. La directora del centre, Pilar Dabau explica com s’estructurarà la jornada escolar d’avui.

Per la seva banda, un percentatge alt de professors del ceip Tordera també faran vaga. Escoltem una membre de l’escola.

Finalment, el director de l’escola pública Ignasi Iglesias, Fernando Rodriguez ha informat que 10 mestres del centre s’han adherit a la vaga. El motiu de les protestes, són per mostrar el rebuig a la llei catalana d’educació. Els mestres i les associacions estudiantils creuen que la reforma, que en última instància haurà d’aprovar el Parlament de Catalunya, suposarà la privatització de l’escola pública i empitjorarà les condicions laborals dels docents, els quals seran avaluats i tindran unes direccions professionalitzades i molt més reforçades que en l’actualitat. Un dels molts temors que tenen els docents és que es busquin fórmules de contractació que vagin més enllà de la funció pública.