El concurs de castells de sorra, homenatge a la parella de més edat, el Holi Dolly i el recital d’havaneres centren les activitats d’avui de la Festa Major


20150820_234439Avui arriben tres dels actes més tradicionals de la Festa Major de Tordera: el concurs de castells de sorra, homenatge a la parella de més edat de l’ esplai i el recital d’havaneres. A les 11 del matí, al Parc de la Sardana començarà el concurs. Les inscripcions es faran des d’una hora abans, de 10 a 11 del mati. A la 1 del migdia es farà el lliurament de premis. La regidora de festes, Sílvia Català explica novetats en les categories.

silvia castells sorra

Avui, a les 6 de la tarda, a l’Esplai tindrà lloc l’homenatge a la parella de més edat. A continuació es farà la inauguració de l’exposició “Expo-Art 2017”.  En dóna detalls, el president de l’esplai, Miquel Pujol.

expo-art

També a les 6 de la tarda, darrere la Plaça de l’Església, tindrà lloc el Holi Dolly Festival. És una adaptació moderna del Festival de Primavera, o també conegut com a homenatge als colors o festa de l’amor, una antiga celebració religiosa hindú que s’ha tornat molt popular aquests darrers temps a Europa i els Estats Units. A més de música i jocs, hi ha un moment en què es llança una pols de colors, creant una sensació de diversió i originalitat. Les bossetes de pols es podran comprar el mateix dia. En dóna més detalls, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Tordera, Sílvia Català.

holi festival 1

La participació al Holi Dolly Festival és gratuïta.Català recorda que la pols de colors no és nociva, però que cal anar amb compte, i anima tothom a participar-hi.

holi festival 2

D’altra banda, a les 10 del vespre, a la Plaça de l’Església, recital d’havaneres amb el grup Mar Endins. A la mitja part, rom cremat per a tothom i presentació dels candidats i candidates a Hereu i a Pubilla de Tordera 2017 i també Hereuet i Pubilleta. Enguany, hi haurà dues aspirants a pubilla: la Maria Romaguera, actual Pubilla de Sant Pere, i la Martina Vallicrosa. Pel que fa l’hereu, com l’any passat, només hi ha un candidat, el Joan Figueras. Per un tema de protecció de dades, les noies i els nois es presenten voluntàriament.

Per altra banda, aquest any la Delegació del Pubillatge i l’Ajuntament de Tordera impulsen l’elecció de la Pubilleta i l’Hereuet de Tordera 2017. En aquest sentit, també s’han fet públics els noms dels candidats en aquesta categoria infantil. S’han presentat 3 nenes, l’Erola Puig, l’Ariadna Ros i la Sofia Hernàndez; i dos nens, en Llorenç Roig i en Sergi Pascual.

Les votacions es podran fer presencial dipositant les butlletes adjuntes al programa de Festa Major a les diferents urnes repartides del poble. També es podrà votar a través d’Internet a la pàgina web www.tordera.cat. Sílvia Català, regidora de Festes, ens explica com i on es podrà votar.

pubillesihereus

El recital d’havaneres i la presentació dels candidats i candidates a Hereu i Pubilla, Hereuet i Pubilleta serà retransmès en directe per Ràdio Tordera.