L’HISTÒRIC PONT DE FERRO TORNARÀ A SER UNA REALITAT DESPRÉS QUE L’AJUNTAMENT HAGI APROVAT EL PROJECTE INICIAL D’OBRES, QUE COMENÇARAN PASSAT L’ESTIU.


L’històric pont de ferro, caigut per una riuada l’any 1969, tornarà a ser una realitat. La junta de govern de l’ajuntament ha aprovat el projecte bàsic per la reconstrucció de l’estructura, que unirà el centre del poble amb la zona esportiva de l’illa del riu, on hi ha equipaments com el camp municipal d’esports, la piscina, les pistes de tennis i el parc Prudenci Bertrana. Les obres d’aquesta primera fase del projecte començaran passats els mesos d’estiu i suposaran la construcció d’una passarel·la de vianants d’uns 150 metres de llargada amb quatre pilars de suport, tres dels quals s’aixecaran a la llera del riu per garantir l’estabilitat de la passera. Un dels accessos al pont sortirà des de darrere l’església, mantenint així l’accés original, i l’altre des del pàrquing de la zona esportiva. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, destaca la importància del projecte.

La reconstrucció del pont de ferro pretén ser fidel al model històric, tot i que hi haurà algunes modificacions d’estructura recomanades per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’alcalde de Tordera detalla les característiques del disseny.

El projecte, valorat en prop d’un milió d’euros, consta d’una segona fase. Es tracta d’una iniciativa nova que servirà per apropar el centre del poble amb el veïnat de Sant Pere a través d’una passarel·la de vianants que anirà des de l’illa del riu fins al veïnat, passant per darrere dels equipaments esportius. L’acte de col·locació de la primera pedra del futur pont de ferro tindrà lloc durant la festa major. Concretament serà el 24 d’agost, diada de sant Bartomeu, a un quart de deu de la nit al darrere de la plaça de l’església.