IniciNoticiesPolíticaS’aprova un conveni entre Tordera i el Consell Comarcal per fer l’estudi...

S’aprova un conveni entre Tordera i el Consell Comarcal per fer l’estudi de mobilitat sostenible del Maresme

ple juliol 2017El Consell Comarcal del Maresme (CCM) va aprovar dimarts en el ple la modificació del pressupost per destinar una partida d’11.616 euros a la contractació d’un estudi tècnic de mobilitat. Aquesta decisió respon a la necessitat de no demorar més un encàrrec que correspon pagar a parts proporcionals als 30 ajuntaments del territori. La demora en l’aprovació per part de cada consistori ha obligat l’administració comarcal a fer un pas endavant per no dilatar més en el temps un text que ha de validar, i en especial completar, el pla de millora que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presentar a finals de l’any passat. L’aportació que han de fer els consistoris s’ha establert seguint criteris de població i es mou entre els 18 euros que ha de pagar Òrrius i els 3.300 que corresponen a Mataró. Els municipis de fins a 10.000 habitants es mouen en quantitats d’entre 300 i 400 euros, i els que tenen més de 10.000 habitants no superen els 700 euros. L’ajuntament de Tordera va aprovar ahir el conveni amb el Consell Comarcal amb una aportació de 433 euros. Silvia Català és regidora de mobilitat.

mobilitat silvia

Amb l’avançament dels diners per part del Consell Comarcal es vol agilitar l’elaboració de l’estudi, que hauria d’estar enllestit com a màxim d’aquí a cinc mesos. Un període coincident amb la pròrroga que l’ens comarcal va demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè el territori pogués fer el retorn, un cop estudiat, del pla de mobilitat presentat per la Generalitat. Els grups municipals de l’ajuntament, van votar favorablement al conveni, esperant una actuació adequada en la mobilitat de la comarca. Escoltem Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de Som Tordera, Rafa Delgado del PSC, Xavier Pla d’ERC+Gent de Tordera i Jose Carlos Villaro regidor no adscrit.

mobilitat partits

L’informe extern s’encomanarà en els dies vinents a l’empresa consultora especialitzada en mobilitat Epim, que entre altres coses haurà d’analitzar i validar tota la documentació inclosa en el pacte per a la mobilitat sostenible del Maresme (PMSM) facilitada per la conselleria, que inclou el document de diagnosi i propostes. També analitzarà com es poden recollir les demandes incloses en la Declaració del Maresme i l’última moció aprovada al Consell Comarcal on apareix la reclamació del territori de la gratuïtat de l’autopista C-32; validarà els costos associats a les propostes recollides en el pacte per a la mobilitat; proposarà un calendari ajustat per al desenvolupament de les propostes recollides per la Generalitat; farà una anàlisi tarifària del transport públic del Maresme, i, finalment, aportarà una priorització de les actuacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES