TORDERA DIU NO A L’ARE DE SANT PERE. UN 88% DE LA POBLACIÓ ES VA POSICIONAR AHIR EN CONTRA DE L’ACTUACIÓ URBANÍSTICA.


El ciutadans de Tordera es van posicionar ahir en contra de la realització d’una àrea residencial estratègica al veïnat de Sant Pere. Tordera va celebrar ahir una consulta popular, amb l’objectiu que els ciutadans expressessin la seva opinió, respecte de la necessitat d’ executar aquesta actuació urbanística. La consulta va gaudir d’una baixa participació al llarg de tota la jornada. Finalment, només un 12% de la població va acudir en els tres col·legis que s’havien adequat per acollir la consulta. Tot i la baixa participació, el resultat va ser contundent en contra de l’ARE. 1400 persones, un 88% van votar NO a la realització de l’ARE de Sant Pere, per només 189 persones, un 12% que donaven el seu SI a l’actuació urbanística. Davant aquest resultats, els representants municipals expressaven ahir el compromís de negociar amb la generalitat, perquè retiri el projecte proposat a Sant Pere.

El representant d’ERC, Bernat Costas va acceptar la proposta de la ciutadania, i va instar a l’ajuntament a fer arribar a la generalitat l’opinió del poble.

La consulta popular es va realitzar a petició del moviment Alternatiu per Tordera. Precisament, el representant d’aquest grup, Josep Alsina és mostrava satisfet del resultat i l’implicació de la ciutadania en aquest procés.

El representant del PSC, Josep Romaguera va destacar el clar posicionament de la ciutadania en contra de l’ARE de Sant Pere.

Per la seva banda, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar que tot i que l’ARE no es tiri endavant, el govern no deixarà de fer els equipaments i zones de lleure que li falten al veïnat.

L’ajuntament de Tordera traslladarà avui mateix al departament de política territorial i Obres públiques el resultat de la consulta popular d’ahir i li demanarà que aturi el procés per realitzar l’ARE de Sant Pere. Recordem que l’actuació preveia la construcció de 380 habitatges, la meitat de protecció oficial, la construcció d’un institut d’ensenyament secundari, un nou local per l’associació de veïns i una zona de lleure de 17.000 metres quadrat.