INDETEX ESTUDIA LA CONSTRUCCIÓ D’UN GRAN CENTRE LOGÍSTIC A PALAFOLLS.


Inditex estudia la construcció d’un gran centre logístic a Palafolls, molt a prop de les instal·lacions de la seva filial Fibracolor a Tordera. Segons ha pogut saber Diari de Girona, la multinacional tèxtil està negociant l’adquisició d’unes sis hectàrees de terreny en les que construiria una plataforma logística d’uns 80.000 metres quadrats. Així mateix, Inditex manté negociacions amb l’Ajuntament i amb la Generalitat per tirar endavant aquest projecte.

Inditex -propietària de les marques Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho i Zara Home- fa temps que té presència a l’Alt Maresme. Concretament és l’accionista majoritari de Fibracolor, empresa de Tordera dedicada als acabats tèxtils, en la que també participa la Generalitat de Catalunya a través del holding públic Eplicsa. Inditex també té a Tordera magatzems logístics de les cadenes Massimo Dutti, Bershka y Oysho.

Precisament les últimes setmanes, Fibracolor ha mostrat la seva voluntat de prescindir de 80 treballadors i de restructurar la seva activitat industrial a Tordera. Davant d’aquest anunci, el conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Jordi Valls, va assegurar a Diari de Girona que “d’Inditex, no només ens interessen els seus plans a Fibracolor sinó la resta de projectes i interessos industrials que té Catalunya, i que generen ocupació”.
Els plans fets públics per Inditex fa dos exercicis preveien una inversió propera als 250 milions d’euros en el període 2005 – 2007 per incrementar la capacitat de totes les seves plataformes logístiques a Espanya i impulsar la construcció de nous centres logístics.

A finals de l’any passat, la multinacional gallega va fer pública la compra d’uns terrenys en un polígon industrial de Burcentre logístic, en el que preveia invertir 15 milions d’euros. En l’actualitat, Inditex compta amb centres de distribució a Arteixo i Narón (la Corunya), Saragossa, Elx, i Tordera i Sallent de Llobregat (Barcelona), que distribueixen en el seu conjunt al voltant de 400 milions d’articles a les més de 2.600 botigues del grup a 60 països.