IniciNoticiesPolíticaEls partits de l’oposició resten importància a la hissada de la bandera...

Els partits de l’oposició resten importància a la hissada de la bandera d’Espanya al balcó de l’Ajuntament

IMGP2113Des del passat divendres, la bandera espanyola oneja al balcó de l’Ajuntament de Tordera. Finalment, el consistori torderenc ha hagut acatar per imperatiu legal una sentència judicial que l’obligava a penjar la bandera d’Espanya juntament amb la de Tordera, Catalunya i la Unió Europea.  Els partits de l’oposició han dit que no s’ha de fer una “guerra” de l’assumpte de les banderes.

El regidor d’Esquerra+Gent de Tordera, Xavi Pla, ha dit que es tracta d’una nova imposició política d’un Estat espanyol “opressor”. No obstant això, Pla ha restat importància a la hissada de la bandera perquè el que importa a Esquerra “és el referèndum, les inversions i la gent”.

banderes xavi pla

Per altra banda, el Partit Socialista ha remarcat que “les banderes no han de ser un tema de conflicte”, tot i que està a favor que les lleis es compleixin. Així ho ha explicar el regidor del PSC, Rafa Delgado.

banderes rafa delgado

En el mateix sentit, s’ha posicionat el regidor de Som Tordera Entesa, Salvador Giralt que considera que la sentència dictada s’ha de respectar.

banderes salvador giralt

El regidor del Partit Popular, Xavier Martin considera que les lleis s’han de complir.

banderes xavi martin

Després de més de dues dècades sense aquests símbol a la façana de l’Ajuntament, una denuncia de la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya ha fet que hi torni a hissar. Malgrat això, el govern local ha volgut insistir, a través d’un cartell també penjat al balcó de l’edifici, que es tracta d’una imposició legal en contra de la voluntat de l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES