LA CARRERA DEL CÓS, L?INICI DELS CONCERTS I BALLS A LA PISTA L’AMISTAT I ELS FOCS D’ARTIFICI CENTREN LES ACTIVITATS DEL DIA DE SANT BARTOMEU, PATRÓ DE TORDERA.


La diada de Sant Bartomeu s’iniciarà amb l’actuació de La Banda oficial de l’eix del mal a dos quarts de vuit del matí a la plaça de l’Església. Mitja hora més tard començarà la despertada popular pels carrers del poble, que finalitzarà amb una mascletada a càrrec dels diables de Tordera. Seguidament, se servirà xocolata desfeta per a tothom. A les 11 del matí, a l’església parroquial, se celebrarà l’ofici solemne amb la participació de la Coral de la parròquia de Sant Esteve de Tordera. Seguidament, es farà la tradicional caminada fins al Camí Ral amb l’acompanyament, en aquest cas, de la cobla Thermalenca. A 2/4 d’una del migdia, començarà el tradicional i popular Cós. Les inscripcions es faran a la plaça de la Concòrdia a partir de 2/4 d’onze fins les dotze del migdia.

El lliurament de premis de la carrera del cos serà a la plaça de l’Església i finalitzarà amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Thermalenca. Demà a la tarda, a partir de 2/4 de sis es durà a terme el concert de festa major a càrrec de l’orquestra Selvatana. Durant el concert, s’estrenarà una sardana dedicada als 25 anys d’aquesta emissora, composada per Sigfrid Galvany.

Les activitats de la diada de Sant Bartomeu continuen a les set de la tarda, al pavelló de la plaça de la Concòrdia, amb el Festival de Patinatge Artístic a càrrec de la secció de patinatge del CP Tordera.

Simultàniament, a la plaça de l’Església l’Associació la Nostra Dansa organitza una audició de sardanes amb la cobla Thermalenca. A 2/4 de vuit del vespre, al camp municipal d’esports, es durà a terme un partit de futbol de veterans entre el CF Tordera i el Real Club Esportiu Espanyol. A les vuit del vespre, la pista de l’Amistat acollirà el ball de tarda a càrrec de l’orquestra Selvatana. Just després del ball de tarda, està prevista la col·locació de la primera pedra del pont de ferro, darrere de la plaça de l’església.

A dos quarts de deu de la nit, es durà a terme l’enlairament del castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Igual. 

Més tard, a les onze de la nit a la plaça de l’Església, tindrà lloc una nova audició de sardanes, en aquest cas amb l’orquestra Selvatana. Finalment, les activitats de la diada de Sant Bartomeu, patró de Tordera, es clouran amb el ball de nit a càrrec de l’orquestra Selvatana. Serà a partir de les dotze de la mitjanit a la pista de l’Amistat i es farà el tradicional ball del Fanalet. Simultàniament, la regidoria de joventut i diferents associacions locals organitzen un concert de grups locals amb l’actuació de Black Arrows, Ara Pla, Warsick i Punto en Boca.