L’AJUNTAMENT DE TORDERA POSA LA PRIMERA PEDRA DEL PONT DE FERRO AMB L’OBJECTIU QUE ESTIGUI ACABAT EN UN TERMINI DE 6 MESOS.


Centenars de persones es van aplegar dijous passat, diada de Sant Bartomeu, en l’acte de col·locació de la primera pedra del pont de ferro.
L’esdeveniment va comptar amb la participació de membres de les aules dansa i rapsodes del teatre clavé.L’ajuntament de Tordera ha adjudicat les obres del pont de ferro a l’empresa Encofa S.A.
No tot són bones notícies en el projecte del pont de ferro. La primera pedra del emblemàtic pont, va patir en menys de 24 hores de la seva descoberta, un seguit de bretolades que encara són visibles. Cops de peu, ratllades i dibuixos són alguns dels rastres deixats pels brètols.
El projecte del pont de ferro constarà de dues fases. La primera suposarà la construcció d’una passarel·la de vianants d’uns 150 metres de llargada amb quatre pilars de suport, tres dels quals s’aixecaran a la llera del riu per garantir l’estabilitat de la passera. Un dels accessos al pont sortirà des de darrere l’església, mantenint així l’accés original, i l?altre des del pàrquing de la zona esportiva. La segona fase és una iniciativa nova que servirà per apropar el centre del poble amb el veïnat de Sant Pere a través d’una passarel·la de vianants que anirà des de l’illa del riu fins al veïnat, passant per darrere dels equipaments esportius. La primera pedra del pont, està col·locada en el punt exacte on començava l’antic pont de ferro, que la riuada de l’any 1969 es va emportar.