Tordera farà una nova edició de la Marató de Donants de Sang el 24 de Març


AF_Cartell_Tordera_2017_1El divendres 24 de març, de 10 a 22h, al Poliesportiu Municipal, Tordera acull una nova edició de la Marató de Donació de Sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) conjuntament amb l’Ajuntament de Tordera, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, Tordera Ass.de Comerços i Serveis i l’Associació de Comerciants de Tordera. La regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés anima a la participació en la Marató.

marato sang 1

En aquesta ocasió, està dedicada a la difusió dels grups sanguinis i la importància que tenen alhora de necessitar una transfusió de sang.  Aquest és el motiu central de les Maratons de Donants que s’organitzen aquest 2017 arreu de Catalunya ja que, segons la última enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), quatre de cada deu catalans no sap quin grup sanguini té.  

 Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Tots les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l’analítica de la donació i el grup sanguini.  La regidora de Sanitat, anima als joves que han complert els 18 anys a fer-se donants de sang.

marato sang 2

 A mesura que avanci el dia, s´anirà actualitzant el Marcador electrònic amb els donants que es vagin comptabilitzant