L’Alcalde de Tordera es mostra favorable als canvis que es plantegen per a la nova Llei de Règim Local: mandats de 6 anys i elecció directa dels alcaldes


entrevista alcaldeRepresentants de la Generalitat que formen part del procés de debat governslocals.cat van visitar el Maresme la setmana passada, per presentar els canvis que es plantegen a la Llei de Règim Local. Hi està treballant el govern català, juntament amb altres administracions, i un dels canvis més importants que es proposa és que els mandats dels Ajuntaments s’ampliïn de 4 a 6 anys. En declaracions a Ràdio Tordera, l’Alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, es mostra favorable a aquesta modificació i recorda que és una reclamació de fa anys.

alcalde llei regim local 1

Un altre dels canvis importants que es planteja per a la Llei de Règim Local és l’elecció dels alcaldes de manera directa, i no pas a través de llistes electorals, com es fa actualment. D’aquesta manera, seria una elecció amb dues voltes (de la mateixa manera que s’escullen els presidents a Estats Units i França): una primera volta amb tots els candidats i una segona amb només els dos candidats més votats a la primera. Joan Carles Garcia diu que això acabaria amb les mocions de censura, que al final només acaben perjudicant el municipi.

alcalde llei regim local 2

El procés de debat governslocals.cat entre la Generalitat i el món local s’acabarà el mes de març amb l’elaboració d’un document final, que es traslladarà al Parlament i que ha de servir com a base per elaborar les futures lleis catalanes de governs locals.