Els pescadors catalans d’arrossegament amenacen de no fer veda perquè no han cobrat les aturades dels últims 3 anys


Indignació dels pescadors catalans. Els professionals de l’arrossegament amenacen de no aturar la flota per fer la veda biològica perquè encara no han cobrat les ajudes promeses per les aturades dels últims tres anys. Consideren que les vedes són absolutament necessàries, però diuen que sense ajudes fan inviables les empreses.

El president de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors de Catalunya, Eusebi Esgleas, ha assegurat que els pescadors d’encerclament faran veda, però ha qüestionat que els d’arrossegament en facin de manera voluntària.

pescadors-1

A l’espera de la confirmació del ministeri d’Agricultura i pesca, la veda a Girona i Barcelona serà del 2 de desembre al 8 de març. Eusebi Esgleas assegura què és la millora època per fer-la.

pescadors-2

En aquesta línia, el president dels pescadors catalans ha anunciat un projecte entre les confraries de Palamós i Blanes per protegir una superfície de 9 milles quadrades durant un any per afavorir la regeneració del peix a la zona coneguda com La Malica.