Les pluges i les altes temperatures aconsellen perllongar la campanya de lluita contra el mosquit tigre al Maresme


mosquit-tigreDavant la previsió que no hi hagi una davallada forta de temperatures fins ben entrat el mes de novembre, el Consell Comarcal del Maresme ha ofert als ajuntaments realitzar una nova intervenció amb larvicida a finals del mes d’octubre, contra el mosquit tigre. Seria la quarta aplicació de la campanya 2016. El Consell Comarcal tracta els embornals sifònics i altres punts d’acumulació d’aigua a la vía pública amb un larvicida que combina dos bacils. La seva efectivitat és de sis setmanes, fet pel qual s’ha d’anar repetint el tractament fins el moment en què la baixada de les temperatures provoca la mort de les larves i dels mosquits adults. Raül Escosa, membre del programa de control del Mosquit Tigre de l’agència de salut pública recorda la importància d’eliminar punts d’aigua estancada dels habitatge.

mosquit

El mosquit tigre es va estendre per tots els municipis del Maresme el 2010. La seva presència a la comarca es va detectar el 2006 a Caldes d’Estrac, dos anys després del seu desembarcament a Sant Cugat del Vallès on va arribar mitjançant una importació de pneumàtics procedent del sud-est asiàtic.

El radi de vol i d’acció del mosquit tigre adult és d’un màxim de 400 metres, per la qual cosa és molt probable trobar-lo prop del lloc de cria. Tot i això, gràcies al transport passiu pel vent o a l’interior de vehicles es pot desplaçar a més distància. El mosquit tigre és actiu de dia, a diferència dels mosquits més comuns que fan vida nocturna, i les seves picades són molt més nombroses i doloroses que no les dels mosquits autòctons.