IniciNoticiesPolíticaEl ple de l’ajuntament desestima una al·legació de la societat de caçadors...

El ple de l’ajuntament desestima una al·legació de la societat de caçadors en l’ordenança reguladora de la tinença d’animals

ple-setembre-2016El Ple de l’Ajuntament de Tordera ha aprovat, definitivament, l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals. Durant el període d’exposició pública, la societat de caçadors de Tordera van presentar una al·legació a l’ordenança, posant de relleu que els gossos de cacera, tenen una funcionalitat i un àmbit d’actuació molt diferent que un gos de companyia. En aquest sentit, demanaven un tret distintiu a l’hora d’aplicar l’ordenança. Segons la regidora de civisme, Bàrbara Vergés l’al·legació s’ha desestimat per motius tècnics. Malgrat això, va especificar que les sancions que es preveuen per no recollir els excrements dels gossos, només es preveu en un espai urbà i no en els espais de caça.

tinenca-gossos-ciu

Amb el principal objectiu de seguir lluitant per conscienciar als propietaris de gossos perquè recullin les deposicions que les seves mascotes puguin fer a la via pública o als espais comuns del municipi, la regidoria de civisme té en marxa la campanya “Recull la KK si us plau”. L’actual ordenança incorpora, entre altres, l’obligatorietat d’obtenir les dades genètiques dels gossos per completar la inscripció al cens municipal i un increment de les sancions econòmiques. A partir d’ara, serà obligatori pels propietaris de gossos registrar els animals de companyia amb un xip i una mostra del seu ADN.

Els representants del PP i Som Tordera van votar favorablement al punt.

Des del PSC, la regidora Carme Fernández apuntava que, a banda de la problemàtica dels excrements, també és important regular el fet que els propietaris dels gossos els portin deslligats i sense morrió, la qual cosa no s’ha fet. Per això des del seu grup es van abstenir.

tinenca-gossos-psc

El regidor d’ERC i Gent de Tordera, Xavier Pla, explicava que entenien com a positives les millores introduïdes a l’ordenança, però posant en dubte la capacitat de dur-les a terme.

tinenca-gossos-erc

L’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals es va aprovar amb els vots favorables de CiU, SOM Tordera, ERC+Gent de Tordera i PP, i l’abstenció del PSC.

ÚLTIMES NOTÍCIES