S’inicia el sistema punts per distribuir aliments entre les persones necessitades del municipi


rebost solidariEl centre de distribució d’aliments i roba “De Tots” posa en marxa un nou sistema de repartiment d’aliments entre les persones necessitades del municipi. Fins ara, es lliurava a totes les famílies un lot amb els mateixos productes. A partir d’avui, s’assignarà mensualment als usuaris uns punts amb els quals podran “comprar”, com si es tractés d’un supermercat, els productes que realment necessitin. Aquests punts els atorgaran els Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera tenint en compte la situació econòmica de cada família. Altrament, hi haurà productes, com l’oli d’oliva, que estaran subjectes a limitacions de quantitat, per tal d’assegurar que totes les famílies en puguin gaudir. El regidor d’Atenció Social i Serveis a la Persona, Àngel Pous, ha detallat les novetats que comporta la implantació del sistema de punts. Destaca que amb el nou sistema es poden ajustar a les necessitats de les persones.

sistema-de-punts-1

D’altra banda, els Serveis Socials assignaran a cada usuari dia i hora concertades per anar al centre. L’objectiu és donar més anonimat a les famílies necessitades i facilitar que s’hi apropin. Igualment, s’ha habilitat una nova parada de l’autobús urbà just davant del local, amb una freqüència de 30 minuts.

sistema-de-punts-2

Els aliments i els altres productes disponibles provenen dels excedents de la Unió Europea, la Fundació Banc dels Aliments, Plataforma Humanitària de Creu Roja i donatius. L’Associació del Voluntariat de Tordera juntament amb la Creu Roja són les encarregades de distribuir els productes de primera necessitat entre les famílies. El centre “De Tots” està situat a la Nau 16 del carrer B del polígon industrial de Can Verdalet.