IniciNoticiesLa Generalitat estudia diferents fórmules per a la gestió de l’autopista a...

La Generalitat estudia diferents fórmules per a la gestió de l’autopista a partir del 2021

c-32peContinua el debat sobre el futur de l’ autopista del Maresme a partir del 2021. La setmana passada el secretari d’Infraestructures, Ricard Font, va coincidir amb representants de la plataforma Preservem el Maresme  en una reunió convocada per millorar el trànsit i establir protocols d’actuació a les autopistes de Catalunya en casos, per exemple, d’accident.

El portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban, va aprofitar aquesta trobada per recordar a Ricard Font el compromís de la Generalitat per acabar amb la concessió de la C32 d’aquí a 5 anys. Esteban afirma que Font li va dir que estan estudiant quina seria la situació de la nostra autopista a partir d’aleshores, tot i que des de la plataforma remarquen que ha de ser la gratuïtat. Tot i això, es mostren pessimistes, ja que en el seu moment, el conseller Santi Vila va dir que la concessió a Abertis duraria més enllà del 2021.

autopistes-1

Antoni Esteban va recordar la fi de la concessió de la C32 en una reunió mantinguda amb el secretari de mobilitat en què també hi eren presents altres plataformes ciutadanes i dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu era posar sobre la taula la possibilitat d’establir un protocol a les autopistes per actuar en casos, per exemple, d’accident i haver d’aixecar barreres. També es va insistir en la importància de millorar la senyalització i informació, ja que en moltes autopistes, com la del Maresme, els conductors no saben què paguen en el peatge.

autopistes-2

D’altra banda, la plataforma Preservem el Maresme ha mostrat el seu suport al recurs contenciós administratiu que l’associació ‘Aturem la C32’ presentarà contra les obres de prolongació de l’autopista cap a Lloret de Mar, unes obres que arrencaran aquest mes.

ÚLTIMES NOTÍCIES