Tordera en alerta pel risc d’incendi forestal


bombers-1-1469364658215Les altes temperatures d’aquests dies i la falta de precipitacions està fent augmentar el risc d’incendi a Tordera. És per això que Protecció Civil de la Generalitat té activat el nivell 2 del Pla Alfa (d’un total de 3) a la comarca del Maresme per risc d’incendi forestal. El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi. El coordinador del govern municipal, Josep Llorens assegura que estan en alerta davant qualsevol incidència i que tots els dispositius estan activitats en la prevenció d’ incendis.

risc-incendis-1

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d’incendis forestals per part dels agents rurals. Això significa un control de columnes de fum en terreny forestals i zones pròximes, el control de llocs d’especial risc, el control de circulació de vehicles per determinades zones forestals, el control d’abocadors determinats i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Així mateix es demana responsabilitat i precaució als ciutadans alhora de fer activitats en zones boscoses.

Durant tot el mes d’agost, Tordera ha viscut diversos dies sota aquest risc alt d’incendi forestal amb el nivell 2 del Pla Alfa activat. El regidor Llorens demana a la ciutadania que siguin conscients de la situació dels boscos.

risc-incendis-2

L’entrada de setembre ha estat marcada per temperatures màximes de rècord i ja s’han registrat alguns petits incendis.