La patrulla rural que s’encarrega de controlar urbanitzacions i agregats rurals duu a terme diverses trobades informatives amb els veïns de cada zona.


04416La Policia Local de Tordera compta, des de fa un temps, amb una patrulla rural, la qual actua a urbanitzacions i agregats rurals. Aquests agents, a més de realitzar les habituals tasques de vigilància, estan en contacte permanent amb els representants de les associacions de veïns. En parla la regidora de seguretat, Sílvia Català.

patrulla rural 1

Quan hi ha una emergència, és important que tothom tingui clar què cal fer. Per això, ara que a l’estiu el risc d’incendi forestal és més elevat, des d’aquesta unitat rural de la Policia Local s’estan duent a terme xerrades informatives amb la gent que viu a les urbanitzacions. Ja s’han fet a Mas Mora, Àgora Park i Tordera Park, i estan previstes a Terra Brava i Can Domènech. La voluntat és arribar a totes, encara que en aquelles urbanitzacions on no hi ha associació de veïns costa més. Sílvia Català explica que en aquestes trobades es donen consells bàsics de seguretat i es recorda el pla d’emergències en cas d’incendi forestal.

patrulla rural 2

Català recorda la importància de la col·laboració ciutadana en cas de qualsevol emergència.

patrulla rural 3

Una acció que es duu a terme cada any, a principis d’estiu, és la realització de les àrees perimetrals a les urbanitzacions, perquè en cas d’incendi forestal es pugui tallar el més aviat possible. En algunes ja s’han fet i en d’altres està previst enllestir-les en els pròxims dies.