La parròquia de Tordera recollirà aquest cap de setmana fons per a projectes a Malawi i el Congo


sembra mans unidesAmb el lema «Planta-li cara a la fam: sembra», aquest proper diumenge Mans Unides realitza la seva col·lecta anual per a l’ajuda al finançament de projectes per al desenvolupament integral a països amb diverses necessitats i mancances estructurals. Enguany l’ONG catòlica engega un trienni de lluita contra la fam (2016-2018) durant el qual potenciarà la lluita contra les causes i problemes que són responsables de la fam al món. Per Mans Unides, solucionar aquest greu problema passa per acompanyar els més pobres i reforçar el dret a l’alimentació dels petits productors, contribuir al canvi cap a uns sistemes alimentaris més justos i fomentar la formació i projectes educatius.

Per aquest motiu, aquest cap de setmana els fidels de totes les parròquies de la diòcesi de Girona estan cridats a col·laborar en la col·lecta que permetrà dur a terme sis projectes de Mans Unides, majoritàriament al continent africà.

La parròquia de Sant Esteve de Tordera, junt amb la resta de parròquies de l’Alt Maresme, destinaran la recaptació a un projecte a Malawi pressupostat en gairebé 50.000 euros. Concretament, serà per l’hospital rural de Dowa (Malawi), on cal construir més habitatges per a personal per tal de poder ampliar la plantilla, que atén 75.000 pacients anuals. El projecte de Mans Unides és per fer els habitatges i el govern de Malawi, un cop estiguin construïts, ampliarà el personal mèdic. Ho explica la secretària de la parròquia, Maria Dolors Oliveres.

collecta mans unides

Un total de 250 persones es beneficiaran en aquest projecte, principalment les dones gestants en edats compreses entre 14 i 45 anys, i els xiquets menors de 5 anys.