La residència de creació Ciutat subterrània 03 arriba a l’Institut de Tordera


institut tordera mas panellaPotenciar el treball conjunt i les col·laboracions entre la residència de creació Ciutat subterrània i els col·lectius del municipi de Tordera és un dels objectius que s’ha volgut potenciar en la tercera edició del projecte Ciutat Subterrània de la Fundació Teatre Clavé a Mas Panella. En aquest sentit, durant aquesta setmana, les artistes participants a la residència de creació han compartit les seves experiències i coneixements amb els alumnes de primer d’Educació Secundària Obligatòria de l’Institut de Tordera. Ho han fet durant tres matins en unes sessions al centre educatiu basades en les tècniques artístiques que desenvolupa cadascuna d’elles durant la seva estada a Tordera.

L’Anna Bonfill proposava als alumnes que experimentessin amb llana natural, la Lluci Juan plantejava un treball d’entrevistes a dones de l’entorn de cada alumne, l’Uxía Larrosa i l’Anna Revuelto treballaven amb els alumnes la tècnica del gravat, mentre que la Magda Vaz els introduïa en el món dels gifs animats. Tot plegat s’emmarca en l’àrea de treball per projectes que es duu a terme en aquest centre educatiu, que aquest curs compta amb una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO.

El director del Teatre Clavé, Josep Navarro considera que el projecte de Mas Panella és una oportunitat per els joves que hi participen però, sobretot, per Tordera.

mas panella

Els treballs creats pels alumnes de l’Institut Tordera durant aquestes sessions es mostraran posteriorment al Teatre Clavé conjuntament amb l’exposició dels projectes que les cinc artistes participants a Ciutat Subterrània 03 estan creant durant un període de dos mesos a Mas Panella. Ciutat subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.