Preservem el Maresme reclama més “empenta” al Consell Comarcal per reivindicar millores de mobilitat


peatgeLa primera reunió del mandat de la comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme ha evidenciat les diferents velocitats amb les que els partits polítics i les plataformes ciutadanes volen afrontar els problemes endèmics de la comarca. El president del CCM, Miquel Àngel Martínez, reconeix que si bé hi ha una “base” d’acord, encara s’han de parlar i consensuar les estratègies i manera de procedir davant les administracions supracomarcals.

preservem maresme 1

El portaveu de la plataforma Preservem el Maresme, Lluís Mas, respon que troba a faltar “empenta” i demana resoldre assumptes cabdals com la gratuïtat de la C-32.

preservem maresme 2

El 2016 havia de ser un any clau per resoldre algun dels problemes de mobilitat a la comarca del Maresme. Des de la doble via de la línia de Rodalies; la transformació de la N-II en un passeig; la gratuïtat de l’autopista C-32, o la millora del transport públic en totes les seves vessants, passant per la connexió amb l’aeroport del Prat o el Vallès. Aquesta primera trobada ha servit per demanar una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, acordar la sabuda unitat d’acció de les forces polítiques i les plataformes ciutadanes del territori, així com exigir al Govern la diagnosi completa de mobilitat a la comarca que permeti establir un nou “full de ruta”. En la pròxima trobada, encara sense data, serà quan cada representant de la comissió plantegi el seu ordre de prioritats perquè es puguin començar a acordar propostes i accions concretes.