La Federació Catalana de Futbol impulsa la campanya “zero insults a la grada”


Cartell Zero insults a la grada(1)A partir d’aquest cap de setmana la Federació Catalana de Futbol activarà el protocol d’antiviolència per eradicar els insults a les graderies dels camps de futbol i dels pavellons de Catalunya. La iniciativa s’engega amb una prova pilot que començarà a la categoria aleví preferent; l’àrbitre podrà aturar el partit fins a tres vegades si el públic profereix insults o amenaces. El Club Futbol Tordera té un equip en aquesta categoria. En Manel Pacho, un dels coordinadors de l’entitat, valora la prova.

Pacho campanya fcf1

El coordinador ens dóna tots els detalls de la campanya i les instruccions que els han fet arribar des de la Federació perquè comencin a aplicar-les des d’ aquest cap de setmana.

Pacho campanya fcf 2

Des de fa ja dues temporades, la Federació Catalana de Futbol amb la col·laboració dels àrbitres, abans de l’inici de cada partit, obliguen als dos equips a col·locar-se al mig del camp i desplegar una pancarta amb el lema “Prou Violència en el futbol”. Manel Pacho considera que amb aquest tipus de protocol s’ajuda a eradicar els mals comportaments al camp.

Pacho campanya fcf 3

Des de l’Athletic Club Tordera Parc ens han explicat que ells ja fa temps que van fer un pas endavant sobre aquest tema, quant van reunir els pares i jugadors de les diferents categories i van fer firmar un document, conforme donaven tota l’autoritat a la junta directiva per fer fora o trucar a la policia local, en cas de que no es compleixin els condicionants per afavorir el respecte i l’esportivitat.