Es constitueix la Xarxa Comarcal d’Interacció Empresarial al Maresme


consell comarcal maresmeEl Consell Comarcal i 28 ajuntaments del Maresme, entre ells l’Ajuntament de Tordera, han constituït la Xarxa Comarcal d’Interacció Empresarial a la comarca, que té com a objectiu treballar conjuntament per a la recerca de noves oportunitats econòmiques, que contribueixin a reduir l’atur comarcal i a posicionar el Maresme com a territori dinàmic dins les esferes empresarial i comercial. Per unificar esforços i rendibilitzar els recursos existents, s’establirà una metodologia de treball comuna a tots els serveis de promoció econòmica locals que, a més, compartiran informació, per tal de crear aliances estratègiques entre municipis que permetin cobrir les necessitats de l’oferta i la demanda del territori. El Consell Comarcal coordina aquesta acció i facilita recursos formatius als tècnics municipals per treballar l’apropament vers l’empresa.

La Xarxa d’Interacció Empresarial al Maresme vol donar resposta a una de les “debilitats” de la comarca, detectada tant al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic com a l’estudi “Diagnosi de l’estratègia d’interacció a l’empresa al Maresme”. Els dos documents coincideixen que el treball dels serveis locals de promoció econòmica podrien assolir uns resultats més òptims amb un treball transversal i col·laboratiu, que facilités tant l’intercanvi d’informació entre els serveis públics com l’acostament d’aquests al sector privat.

El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.