La residència Can Comte es suma a la conscienciació de l’ Alzheimer amb una exposició a la biblioteca.


Residencia_Can_Comte_El passat 21 de setembre es va celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer, que a Catalunya afecta unes 112.000 persones aproximadament i es calcula que l’any 2050 hi podria haver 45 milions d’afectats a tot el món. La Residència Can Comte de Tordera, impulsa a la biblioteca una mostra i exposició de llibres i material sobre la malaltia que els avis visitaran durant la setmana. Ho explica la dinamitzadora, Menchu Barrera.

exposicio alzheimer

A dia d’avui no existeix cap medicació que pugui combatre o aturar la malaltia, només tractaments farmacològics i no farmacològics que en disminueixen la velocitat de progressió. El repte, segons els experts, és aconseguir un diagnòstic abans que els símptomes hagin aparegut. Una vida saludable pot evitar un de cada tres casos d’Alzheimer. Fer esport amb regularitat, no fumar i evitar els excessos poden reduir el risc de tenir aquesta malaltia neurodegenerativa.