LA REGIDORIA DE BENESTAR SOCIAL REALITZA UNA SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA NOVA LLEI DE DEPENDÈNCIA. LA TROBADA VA REUNIR AHIR NOMBROSES PERSONES INTERESSADES EN LA NOVA LLEI.


La regidoria de benestar social de l’ajuntament de Tordera va realitzar ahir un sessió informativa per informar sobre la nova llei de dependència aprovada per el parlament de Catalunya. Aquesta llei regula les condicions bàsiques de promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència. L’aplicació de la llei de dependència es farà de forma progressiva fins l’any 2015 segons el grau de dependència que surti de la valoració. Durant el primer any només s’aplicarà la llei en els casos que presentin una dependència de Grau III o Gran Dependència. Es a dir, persones amb pèrdua total de l’autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial i que necessiten ajuda continuada per al desenvolupament de les activitats bàsiques. Serà a partir del 2008 que s’aplicarà en els casos de Grau II de dependència o Dependència Severa i progressivament als casos amb Grau I o Dependència Moderada fins a acabar amb la implementació al 2015.

La Generalitat recomana als interessats que es mantinguin informats a través la pàgina web www.gencat.net, el telèfon 012 i els serveis socials del seu municipi, on s’informarà de la data a partir de la qual es poden tramitar les sol·licituds i el procediment per efectuar-les.