IniciNoticiesPolíticaEl nou ajuntament de Tordera es constituirà el 13 de juny i...

El nou ajuntament de Tordera es constituirà el 13 de juny i tindrà 7 regidors nous i altres 10 amb experiència municipal.

resultats_regidorsEl futur consistori torderenc tindrà 7 cares noves de regidors que fins ara mai havien tingut responsabilitats municipals. Els 10 restants s’han assegut a la sala de plens en aquest darrer mandat o anteriors, i ja coneixen la dinàmica política municipal.

Dels 7 regidors que les eleccions li han atorgat a Convergència i Unió, quatre han format part del Govern Municipal en funcions. Joan Carles Garcia, alcalde en funcions, Josep Llorens, Marçal Vilajeliu i Sílvia Català. Entraran de nou Bàrbara Vergés i Àngel Pous. Torna al consistori Marc Unió, qui va ser regidor de joventut durant el mandat 2007-2011.

Esquerra Republicana de Catalunya + Gent de Tordera doblarà la representació del Grup Municipal i Xavier Pla i Jordi Romaguera estaran acompanyats en els pròxims quatre anys de Sílvia Mateos i Anna Serra.

A l’equip del Partit dels Socialistes de Catalunya  només repeteix Toñi Garcia. S’incorpora Rafa Delgado número 1 de la candidatura i Carme Fernàndez, que ja va ser regidora socialista durant 8 anys entre 1995 i 2003.

La Candidatura Som Tordera s’estrenarà al plenari torderenc de la mà de Salvador Giralt i Carles Seijo.

Xavier Martin serà l’únic regidor del Partit Popular del futur consistori.

Ara s’inicia un període de tres setmanes en què les diferents formacions que han obtingut representació, que passen de quatre a cinc, hauran de negociar possibles pactes de govern. El partit popular és l’únic partit que ja ha anunciat que estarà a l’oposició. Tot indica que l’estabilitat passa per un pacte sobiranista (CiU-ERC), Sociovergència (CiU-PSC) o per un govern entre partits d’esquerres (ERC-PSC-SOM). Sembla complicat un acord entre CiU i SOM, tot i que les dues bandes no han descartat negociacions.

La decisió definitiva la sabrem el 13 de juny, que se celebrarà el ple de constitució. En aquella sessió, els regidors escollits prendran possessió del càrrec i en una única votació escolliran el futur alcalde. Ho serà qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle el cap de la llista més votada.

Fins al 13 de juny, l’alcalde Joan Carles Garcia i la resta de l’equip de govern estan en funcions.

ÚLTIMES NOTÍCIES