La mirada del poeta engega motors amb la presència de l’escriptor protagonista de l’edició d’enguany Narcís Comadira


lamirada2015_nc10

Foto: Teatre Clavé

La biblioteca de Tordera va acollir ahir la presentació de l’escriptor Narcis Comadira al voltant de la qual gira la Mirada del Poeta 2015. L’acte va consistir en una presentació de la trajectòria i l’obra de Comadira, una xerrada i posterior torn obert de preguntes on va reflexionar sobre el paper de la cultura en l’actualitat i per finalitzar amb la lectura d’alguns dels poemes del llibre En quarantena de Comadira; obra al voltant de la qual giren els actes de la quarta edició de la Mirada del Poeta. Narcís Comadira es mostrava honrat que la mirada del poeta de Tordera es dediqui a una obra seva.

comadira 1

Nascut a Girona el 1942, en Narcís Comadira és poeta i pintor. També exerceix altres disciplines relacionades amb l’art, com la dramatúrgia, la traducció, l’article periodístic, la crítica literària, l’estudi de la història de l’art, l’arquitectura i la publicitat.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Comadira ha estat guardonat amb diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Crítica Serra d’Or en diverses modalitats, el Premi Nacional de la Crítica i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2013). En concret, per l’obra En quarantena ha rebut els premis Ciutat de Barcelona (1990), el premi Nacional de la Crítica (1990) i el premi Lletra d’Or (1992).

La Mirada del poeta és un recorregut físic i multidisciplinari per l’obra d’un poeta, en aquest cas, per En quarantena de Narcís Comadira. Ell mateix descriu el seu llibre.

comadira 2

Narcís Comadira veu complicat el futur de la literatura catalana.

comadira 3

La Mirada del poeta pròpiament dita tindrà lloc el divendres 12 de juny amb l’acte central de La Mirada del poeta, una passejada poètica per diversos indrets de Tordera durant la qual tindran lloc diverses intervencions artístiques centrades, totes elles, en l’obra de Narcís Comadira.

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Biblioteca de Tordera, que rep el suport de la Diputació de Barcelona.