ELS PROP DE 180 JOVES PARTICIPANTS AL FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE JUVENIL EN ALEMANY, QUE S’HA CELEBRAT AQUEST CAP DE SETMANA A TORDERA, MARXEN MOLT CONTENTS DE L’EXPERIÈNCIA VISCUDA.


transit

Foto: Teatre Clavé

El Teatre Clavé ha acollit aquest cap de setmana el festival internacional de teatre juvenil en alemany, organitzat per l’Institut Goethe. Prop de 180 joves d’entre 15 i 19 anys, estudiants d’alemany a diferents escoles d’Espanya, França, Malta, Bèlgica i Portugal, han conviscut a Tordera amb un ampli programa d’activitats que s’ha allargat durant tres dies. El director del servei pedagògic del Goethe-Institut Madrid, Michael Höfic, valora molt positivament l’experiència i destaca els llaços d’amistat que han nascut entre els diferents grups de joves.

balanc transit 1

Aquesta no era la primera vegada que es feia aquest festival. Abans ja l’havien acollit Turí i París. El tema escollit com a “leitmotiv” d’enguany era TRANSIT, una paraula que en alemany vol dir “trànsit” o “pas”, i que en certa manera era com un paradigma característic del moment que estem vivint. La immigració és un dels aspectes que ha pres més protagonisme. Així ho explicava Michael Höfic.

balanc transit 2

Les tardes de divendres i dissabte, els alumnes de les 10 escoles participants van dur a terme, a la sala gran del Teatre Clavé, les representacions de les obres de teatre que han preparat durant tot el curs. Tot eren produccions pròpies en alemany que giraven al voltant del tema “Transit”.

Durant els matins, els joves participants van realitzar uns tallers d’interpretació, de música i de dansa, guiats per professors del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé. Aquests van servir per crear una actuació, la qual van representar ahir al migdia a l’escenari del teatre, totes vinculades a l’obra “El missatger rural de Hesse”, de George Büchner. Escoltem Michael Höfig.

balanc transit 3

Höfig assegura que han quedat encantats amb Tordera i el seu entorn, així com de l’allotjament a la masia Mas Panella.

balanc transit 4

L’any vinent, el festival internacional de teatre juvenil en alemany recaurà a Lisboa, Portugal. L’edició d’aquest 2013, TRANSIT, ha estat organitzada pel servei pedagògic del Goethe-Institut de Madrid, juntament amb el Teatre Clavé.
One thought on “ELS PROP DE 180 JOVES PARTICIPANTS AL FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE JUVENIL EN ALEMANY, QUE S’HA CELEBRAT AQUEST CAP DE SETMANA A TORDERA, MARXEN MOLT CONTENTS DE L’EXPERIÈNCIA VISCUDA.

Comments are closed.