ELS MOSSOS D’ESQUADRA DETENEN UN VEÍ DE TORDERA COM A PRESUMPTE AUTOR DE ROBATORIS AMB FORÇA EN DIVERSOS POBLACIONS DE LA DEMARCACIÓ DE GIRONA.


La Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva Interior (Santa Coloma de Farners) va detenir el passat dijous Esteve LG de 29 anys i veí de Tordera, com a presumpte autor dels delictes de robatori amb intimidació, robatori amb força, danys, incendi i robatori i furt d’ús de vehicle.
En els darrers dos mesos de l’any passat es van produir diversos actes delictius a la comarca de La Selva Interior, els quals podien haver estat comesos per una mateixa persona.
A finals del mes de novembre algú va sostreure, en dos dies diferents, dues pistoles i munició d’un escorxador d’Hostalric. Aquestes armes són les que habitualment fa servir el personal dels escorxadors per sacrificar els vedells. El funcionament és el següent: s’introdueix un cartutx a l’arma, que en ser disparada impulsa un punxó.
El mateix mes, un home, a cara descoberta i armat amb una pistola, va realitzar un atracament en una benzinera de Riudarenes. L’home es va emportar diners, i va deixar la pistola sobre del taulell. Per gestions practicades es va poder saber que aquesta era una de les pistoles sostretes a l’escorxador.
A principis de desembre es va produir un robatori en un domicili d’Hostalric. L’autor va accedir a l’habitatge després de destrossar el pany de la porta fent servir, suposadament, una de les armes sostretes a l’escorxador. L’autor es va emportar objectes de valor de l’interior de l’habitatge.
A finals de desembre un desconegut va provocar un foc intencionat a l’escorxador d’Hostalric. El foc va produir diversos danys. L’endemà algú va intentar accedir en un domicili de Sils sense aconseguir-ho, deixant el pany malmès. Al terra es van trobar beines com les sostretes a l’escorxador.
El mateix dia un desconegut va provocar desperfectes a les portes d’accés d’una benzinera de Riudarenes. També es van trobar beines com les sostretes. Dies després una persona, armada amb una pistola, va realitzar un atracament en una benzinera de Brunyola. Es va emportar els diners i va deixar l’arma al taulell, que també va resultar ser una de les sostretes a l’escorxador.
L’autor d’aquest darrer robatori va fugir amb una Derbi variant que havia estat sostreta dies enrere en un mas proper a Hostalric. Posteriorment va ser localitzada en uns camps de Brunyola. El Grup d’Investigació dels mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners va iniciar gestions per tal d’identificar l’autor dels fets delictius. Fruit d’aquestes es va poder detenir ahir a Tordera ELG, com a presumpte autor dels diferents fets delictius.
El detingut, que té antecedents, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma.