EL JOVE TORDERENC PERE MANILS ACONSEGUEIX UN IMPORTANT PREMI D’UN CONCURS ORGANITZAT PER CAIXA MADRID SOBRE TREBALLS DE RECERCA


El jove torderenc, Pere Manils, de 18 anys d’edat i estudiant de 2n de Batxillerat a l’I.E.S Lluís Companys de Tordera ha estat premiat en un concurs organitzat per Caixa Madrid sobre treballs de recerca. Manils ha creat, amb aquest treball, un servidor d’Internet utilitzant un software gratuït, el Linux, que permet enviar correus electrònics i penjar-hi pàgines webs.

El concurs, de caràcter estatal, està dividit en 5 àrees, la d’imatge i informàtica en la qual ha participat Manils; la de l’oci, turisme, jocs i esports; ecologia i medi ambient, i l’àrea relacionada amb la convivència i la vida quotidiana. Segons ha explicat Manils, tenia molt clar la idea de fer un treball enfocat a la informàtica.

Manils haurà de viatjar el proper 7 de Maig a Madrid, dia en què es coneixerà qui dels tres finalistes que hi ha ara acaba convertint-se en el guanyador. Ara per ara, Manils, ja té assegurats 2.000 euros, que pertoquen al tercer classificat, i aspira a aconseguir-ne 6.000 i un viatge, si acaba essent el primer.
L’I.E.S Lluís Companys de Tordera que mai havia tingut cap alumne que participés en aquest concurs, ja ha guanyat algun que altre premi amb concursos sobre treballs de recerca, l’últim d?ells, fa 2 anys, també d’informàtica, i presentat per Joan Morera a la Universitat de Girona.