L’AJUNTAMENT DE TORDERA POSARÀ DISSABTE LA PRIMERA PEDRA DE LA FUTURA BIBLIOTECA MUNICIPAL, AMB LA PRESÈNCIA DEL CONSELLER DE CULTURA, JORDI VILAJOANA.


L’ajuntament de Tordera, posarà definitivament el proper dissabte, 26 d’abril, la primera pedra de la futura biblioteca municipal, amb la presència del conseller de cultura, Jordi Vilajoana.
La nova infraestructura estarà ubicada al carrer Maragall, al costat de l’institut Lluís Companys i ocuparà una superfície de més de 1000 metres quadrats.
El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics municipals i les gestions per la contractació i els seguiments de l’obra estaran coordinades per l’empresa pública municipal TUA.
El projecte de la nova biblioteca dibuixa un edifici amb planta baixa –de superfície total de 987 metres quadrats- i un altell de més de 300 metres quadrats. L’obra té un pressupost de més d?un milió i mig d?euros. El finançament de l’obra anirà a càrrec de l’Ajuntament de Tordera i les subvencions concedides per la Diputació de Barcelona (que ha donat 21.000 ? per a la redacció del projecte i 300.000 ? per a la construcció) i per la Generalitat de Catalunya, que a través del Pla Únic d?obres i Serveis (PUOSC) ha concedit més de 90.000 ? per la construcció del nou equipament.
A la primera planta s’hi trobarà l’àrea general de lectura (de més de 300 metres quadrats), una àrea infantil de lectura, un espai amb ordinadors de consulta pels usuaris, a més del vestibul, els sanitaris i l’arxiu documental . A més, la planta baixa comptarà també amb un pati interior i s’hi construirà una sala polivalent amb capacitat per unes cent persones. Aquesta àrea serà d’accés lliure i separada de l’àrea de treball i lectura.
Per altra costat, l’altell de la nova biblioteca inclou una àrea general de lectura i treball amb connexió per a ordinadors de consulta, un espai de suport, una aula de formació, una àrea de treballs en grup amb dos ordinadors, un dipòsit de llibres i el despatx de direcció. La regidora de Cultura, Maria Angels Cayró, ha destacat la posada de la primera pedra com una bona noticia pel poble de Tordera.

La posada de la primera pedra, comptarà amb la presència del conseller de cultura de la generalitat de catalunya, Jordi Vilajoana i l’editor i secretari d’acció cultural del país valencià, Eliseu Climent. L’acte començarà a les 7 de la tarda, al costat de l’IES Lluis Companys.