TORDERA ÉS UNA DE LES POBLACIONS DE LA DEMARCACIÓ DE BARCELONA QUE REBRAN MÉS DE 20 MILIONS D’ÈUROS EN CRÈDITS A BAIX INTERÈS.


La Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya han acordat destinar una partida de poc més de 20 milions d’èuros per l’assignació de crèdits a baix interès a 17 municipis de la demarcació, entre ells el de Tordera. La Diputació subvenciona directament prop de 3 milions d’euros d’aquesta quantitat. Aquests crèdits són fruit del conveni que la Diputació i Caixa de Catalunya van signar l’any 1994 i que s’ha anat prorrogant any rere any. Mitjançant aquest conveni, uns 200 ajuntaments de la demarcació han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals.
Els municipis que rebran una part d’aquests crèdits són Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Castelldefels, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, Navarcles, Palau-solità i Plegamans, Rubí, Sant Just Desvern, Santa Maria de Palautordera, Súria, Tordera, Vallirana, i Vilafranca del Penedès. El Programa de Crèdit Local va néixer amb l’objectiu de millorar la situació de les finances municipals dels ajuntaments de la demarcació, amb poca capacitat per generar estalvi, i de promoure que els ajuntaments petits poguessin accedir als crèdits amb les mateixes condicions que els municipis més grans. La totalitat dels municipis de més de cinc mil habitants, excepte l’Ajuntament de Barcelona, han participat en el programa, i també la tercera part dels menors de cinc mil.
Segons ens explica el regidor d’Hisenda, Rafael Matas, aquest crèdit representa una subvenció d’uns 8 o 9 milions del crèdit concedit per la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya.

D’aquesta manera, el Programa de Crèdit Local representa quasi el 50 per cent dels crèdits nous signats anualment pels municipis de la demarcació de Barcelona.