IniciNoticiesMedi ambient L'AJUNTAMENT DE TORDERA HAURÀ DE PAGAR PROP DE 50.000 EUROS PER DONAR-SE...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA HAURÀ DE PAGAR PROP DE 50.000 EUROS PER DONAR-SE DE BAIXA DEL CONSORCI DE TRACTAMENT DE RESIDUS DEL MARESME SENSE HAVER LIQUIDAT ABANS LA QUOTA DE PARTICIPACIÓ.

Després de deu anys de litigi, el Tribunal Suprem ha establert finalment que l’Ajuntament de Tordera haurà de pagar prop de 50.000 euros, per donar-se de baixa de consorci de tractament de residus del maresme, sense haver liquidat abans la quota de participació. En el seu moment, l’ajuntament va interpretar que no havia de pagar perquè no havia utilitzat els serveis de la incineradora mentre era membre del consorci.
La querella va iniciar-se el 1994 quan el PSC i CIU governaven junts i van acordar donar-se de baixa del consorci que agrupa tots els ajuntaments de la comarca.
Segons ens explica Joan Carles García, CiU va proposar traslladar les escombraries a l’abocador de St. Maria de Palau Tordera entenent que seria més econòmic.

L’aleshores, alcalde de Tordera, Jaume Romaguera, afirma que des del PSC ja es va advertir del risc que suposava portar a terme la proposta de CiU.

L’actual alcalde declara que si des de la Secretaria se’ls hagués informat correctament mai haurien tingut aquest problema.

Jaume Romaguera desmenteix les afirmacions de Joan Carles García i assegura que les conseqüències eren conegudes per tots els partits.

Romaguera, recorda que els 50.000 euros que s’hauran de pagar no seran diners perduts, ja que Tordera sempre tindrà la porta oberta per portar la brossa a l’incinadedora de Mataró.
El Tribunal Suprem ha resolt que l’Ajuntament haurà de pagar aquesta quota a més dels interessos legals des de l’any 1994. Malgrat la fermesa de l’acusació, l’Ajuntament de Tordera pot tramitar un recurs contra aquesta sanció.

ÚLTIMES NOTÍCIES