L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS TORDERA CENTRE VA SIGNAR DIVENDRES PASSAT UN CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE TORDERA, LA GENERALITAT DE CATALUNYA I ALTRES AGRUPACIONS COMERCIALS, PER ENGEGAR UN PLA DE DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ LOCAL


Després d’un any i mig treballant per la creació d’un Pla de dinamització, l’associació de comerciants de Tordera, l’Ajuntament de Tordera, la Generalitat de Catalunya, l’Agrupació de Botiguers de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona van signar el passat divendres un conveni per engegar definitivament el Pla de dinamització del comerç local.
El Pla preveu establir actuacions conjuntes entre els establiments de Tordera Centre. L’Objectiu del Pla és promoure i millorar l’oferta comercial i augmentar la competitivitat en el sector del comerç.
L’Alcalde en funcions, Joan Carles García, afirma que el conveni arriba en un moment òptim per al futur econòmic de Tordera, i recorda que l’èxit del Pla rau en la voluntat dels comerciants.

Josep Borrell, president de l’Associació de Comerciants de Tordera Centre, valora positivament la signatura d’aquest conveni i espera que potenciï el comerç local. Borrell explicita quins seran els nivells d’actuacions del Pla.

El delegat al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona, Ramon Bagó, incideix en la importància d’una voluntat conjunta dels comerciants a l’hora de fer factible el Pla.

La Cambra de Comerç de Barcelona, ha mostrat el seu suport i la seva voluntat de participar activament en aquest Pla a nivell d’assessorament al dinamitzador i al propi comerciant adherit al Pla.
Per la seva banda, l’Agrupació de Botiguers de Catalunya ofereix formació gratuïta als membres associats. Esteve Canteria, president de l’Agrupació, es mostra satisfet de contribuir en fer un model de comerç característic a Catalunya.

I finalment, el director general de comerç de la Generalitat de Catalunya, Jaume Angerri, emfatitza la necessitat d’un gran voluntarisme per part dels comerços.

El pressupost total del Pla és de 26,000 Euros, 10,000 dels quals els aporta l’Associació de Comerciants Tordera Centre –que serà la beneficiària del Pla-, 8.250 Euros els aporta el consistori torderenc, i els altres 8.250 la Generalitat de Catalunya.
El conveni per l’establiment del Pla de dinamització del Comerç es va signar divendres 6 a les 13:30. La signatura del conveni va finalitzar amb un dinar a un restaurant torderenc i una visita als establiments comercials de Tordera durant la tarda.