ELS PARTITS D’ESQUERRA DE LA COMARCA REITERARAN, EL PACTE TRIPARTIT PER GOVERNAR EL CONSELL COMARCAL. PER LA SEVA PART, CiU PROPOSA CREAR UN CONSELL DE POLÍTICA MUNICIPAL COM A ÒRGAN ALTERNATIU AL CONSELL COMARCAL.


Tot sembla indicar que el Consell Comarcal tornarà a ser governat a través d’un pacte entre els tres partits d’esquerra de la comarca, és a dir, PSC, ERC i ICV-EA. Els partits municipals d’esquerra consideren que el bon funcionament d’aquest pacte en la darrere legislatura és suficient garantia per reiterar aquest govern d’esquerres. Per la seva part, CiU interpreta que amb el pacte se’ls exclou del Consell Comarcal, i considera que, si ha estat el partit més votat de la Comarca, hauria de governar el Consell. Per tant, en el cas de no governar, participarà en els plens de l’ens comarcal, però no assistirà a les reunions del Consell d’Alcaldes. Així ho explica l’Alcalde de Tordera, i presidenciable de CiU al consell comarcal, Joan Carles Garcia.

Com alternativa, CiU anuncia que treballaran en la creació d’un consell de política municipal, que seria governat per ells i on estarien representats tots els municipis.
Al seu torn, el PSC, ERC i ICV-EA, acusen CiU d’autoexcloure’s de qualsevol possibilitat de negociar una forma de govern ampli i plural al Consell Comarcal. Conxita Rodríguez, consellera comarcal i portaveu del PSC a Tordera, considera que el pacte entre els partits d?esquerres podria ser beneficiós.

ernat Costas, conseller comarcal i portaveu d’ERC a Tordera, troba il·lògica la postura de CiU, i considera que pot ser perjudicial per als interessos dels municipis governats per aquesta força política.

Els partits d’esquerra recorden que el pacte tripartit encara no està tancat i reiteren que estan oberts a parlar. Si es confirmés el pacte d’esquerres al Consell Comarcal l’alcalde de Mataró, Manuel Mas, seria el president del Consell.