L’AJUNTAMENT DE TORDERA DELEGARÀ COMPETÈNCIES DEL PLE A LA COMISSIÓ DE GOVERN, TOT I LA NEGATIVA DE L’OPOSICIÓ.


L’equip de govern de CiU, ha decidit delegar competències del ple com la contractació, concessió o adquisició de bens superiors al 10 % del pressupost municipal a la comissió de govern. Els grups de l’oposició, ERC, MAT i PSC, ja s’han mostrat contraris a la decisió pressa en el passat ple extraordinari. Bernat Costas, portaveu d’ERC considera que la contractació o adquisició de bens del valor establert, es un fet prou important per tal que el ple de l’ajuntament en tingui competència.

Josep Alsina, portaveu del Moviment Alternatiu per Tordera, comparteix l’opinio de Costas, en el sentit que el ple hauria de mantenir les competències, ja que aquest òrgan representa la pluralitat de la població.

La portaveu del PSC, Conxita Rodriguez, assegura que les competències que es volen delegar representan elements prou importants perquè la població els conegui.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, justifica la decisió al·legant que el govern creu que la delegació de competències permetrà agilitar el funcionament del municipi.

PSC, MAT i ERC han demanat que els plens de la corporació es facin mensualment i no cada dos mesos, tal i com preveu l’equip de govern de CiU.