EL PREU DE L’HABITATGE AL MARESME S’HA DOBLAT EN SET ANYS I TORDERA ÉS EL POBLE AMB EL PREU PER METRE QUADRAT MÉS BAIX, SEGONS UN ESTUDI DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA.


El preu de l’habitatge a la regió metropolitana de Barcelona s’ha doblat en només set anys. Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya dirigit pel professor Josep Roca Cladera constata que en alguns punts de la regió l’increment de preu ha superat el 100%.

Sitges ocupa avui el primer lloc del rànquing de les poblacions més cares. En l’anomenat Top 20, però, també hi surten sis municipis maresmencs: Tiana, Montgat, Masnou, Alella, Vilassar de Mar i Teià, amb un preu per metre quadrat de 1800 euros. Curiosament, Tordera és la població amb el preu mitjà més baix del Maresme amb 1.166 euros per metre quadrat.
L’informe del Centre de Política del Sòl i Valoracions de la Politècnica, que es va presentar ahir, constata que el preu mitjà de l’habitatge a la regió metropolitana de Barcelona -que inclou el Maresme- ha crescut gairebé un 10% en el primer trimestre del 2003.