ELS PARTITS POLÍTICS DE TORDERA CONSIDEREN INCOHERENT I PERJUDICIAL L’ACTITUD DELS PARTITS DE BLANES DESPRÈS DE REVOCAR LA PROPOSTA DE DESDOBLAMENT DE LA N-II, PROPOSAT PER LA PLATAFORMA SALVEM JALPÍ.


Tots els partits polítics de Blanes, menys el Partit Popular, van revocar, en el ple del passat dimarts, l’acord existent amb l’Ajuntament de Tordera i la plataforma Salvem Jalpí sobre el desdoblament de la N-II. Cal recordar que el passat 8 d’abril del 2002, tot el grups polítics blanencs, menys ERC, van votar a favor de la proposta de Tordera. En aquest sentit, els grups que conformen l’Ajuntament de Tordera han criticat la manca de coherència per part dels partits blanencs. El portaveu d’ERC a Tordera, Bernat Costas, ha criticat la poca coherència política de Ciu i PSC que han canviat de posició vers el tema en qüestió de mesos.

Josep Alsina, portaveu del Moviment Alternatiu per Tordera, espera que el partits polítics de Blanes retifiquin la seva desició.

Per la seva part, Conxita Rodríguez, portaveu del PSC, considera que aquest fet no hauria de portar enfrontaments entre els municipis i demana una resposta per part de les administracions compatents.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García, afirma que els esdeveniments al ple de Blanes són indicatius d’una mera acció política, i defensa que la proposta de Tordera segueix sent la millor. Tot i això, Garcia espera conèixer els detalls de l’acord per tal de profunditzar en el tema.

Els propers mesos seran claus per conèixer el projecte definitiu del desdoblament de la N-II i perllongació de l’autopista del Maresme al seu pas per Tordera. Tot i això, la decisió de l’ajuntament de Blanes, de revocar l’acord de l’ajuntament de Tordera i la plataforma Salvem Jalpi fan indicar que els dos projectes estan cada vegada més lluny de la execució immadiata.