UN COL·LECTIU DE PARES AFECTAT PER LA MANCA DE PLACES A LES ESCOLES BRESSOL ES REUNEIX PER TRACTAR AQUESTA PROBLEMÀTICA I PRESSIONAR L’AJUNTAMENT DE TORDERA PER QUE TROBI SOLUCIONS.


Les llistes de preinscripció de l’escola Brianxa deixaven el passat mes de juny a 33 nens sense plaça de llar d’infants. A l’escola sant Josep, 19 nens no van poder accedir a P-3 també per manca de places.
Arran d’aquests fets, un col·lectiu de pares s’ha mobilitzat i pressionen l’Ajuntament per tal que aquest solucioni el problema. Segons Pilar Pujol, mare i portaveu conjunta amb Ana Masferrer d’aquest col·lectiu, la resposta de l’alcalde va ser que era impossible assumir el cost d’una guarderia municipal, però que es comprometia, de cara a la tardor, a donar solucions a les famílies afectades. Pujol considera que aquest problema és prou important i de tal necessitat com per que les solucions es donin quan més aviat millor.

Una segona resposta a la pressió d’aquest col·lectiu la va donar la regidora Mª Àngels Cayró, que assegurava que, finalment, hi hauria llar d’infants municipal, però trigaria en ser una realitat. Com a solucions provisionals, de moment es preveu utilitzar els serveis del “Niu del Xot” a partir de setembre i la instal·lació de mòduls. Ana Masferrer i Pilar Pujol ens parlen d’aquesta solució provisional.

El col·lectiu de pares considera que tota aquesta problemàtica arrenca fruit de la manca de previsió per part de l’equip de govern de CiU, però reconeix que, almenys en compromisos de paraules, l’ajuntament sembla anunciar solucions. Les portaveus d’aquest col·lectiu proposen als pares que demanin informació a l’Ajuntament i que assisteixin a la propera reunió que aquest organitzarà per ells.

Per últim, les portaveus han demanat als pares que facin les inscripcions que, de moment, s’informin per poder fer ús d’aquestes solucions temporals; i han insistit en que han de mostrar la seva preocupació constantment a l’Ajuntament, per fer palès el problema, i perquè accelerin el procés de recerca de solucions. Per aquells interessats en posar-se en contacte amb aquest col·lectiu de pares, poden trobar els telèfons de contacte a cartells situats al parc Gran Prix i al parc de la sardana.