UN INCENDI CREMA ENTRE LA ZONA DE CAN PEIRA I LA URBANITZACIÓ TERRA BRAVA DE TORDERA. MENTRE QUE TAMBÉ ES DECLAREN ALTRES INCENDIA A MAÇANET I LLAGOSTERA.


L’incendi s’ha declarat a les 3 de la tarda a la Zona de Can Peira. Pel que sembla el foc podia haver estat provocat, doncs aquest s’ha inicat amb dos focus separats per uns 3 quilometres i al costat de camins.

El fort vent que bufava llavors ha fet que les flames avancessin direcció nord, cap a la urbanització de Terra Brava. Els veïns d’aquesta urbanització s’han desallotjat i han estat atesos al parc Prudenci Bertrana. Al mateix parc, s’ha desplaçat en unitat mòbil un metge i membres del servei de psicologia municipal, per intentar controlar l’ansietat i l’angoixa que s’estava vivint: s’ha hagut d’atendre a 2 persones amb problemes d’ansietat.
L’alcalde accidental, Arseni García ha informat que s’habilitaria el pavelló parroquial per tal que els veïns desallotjats de la urbanització Terra Brava puguin passar la nit; la Creu Roja aportaria aliments per assistir-los.
Molts torderencs han mostrat la seva solidaritat i el seu interès per posar fi a l’incendi. Tothom que volia actuar com a voluntari es podia adreçar al parc Prudenci Bertrana i apuntar-se -comunicant el seu DNI-, per tal que des de l’organització es pogués portar a terme una millor coordinació. En concret, 120 torderencs han actuat com a voluntaris a la zona de l’incendi.
Molts més, però, han volgut col·laborar i se’ls ha demanat oferir matalassos i altres materials per tal que els veïns de Terra Brava passessin la nit al pavelló el més confortable possible.

Aproximadament a la mateixa hora s’han declarat dos incendis més a poblacions del voltant: El primer i més pròxim s’ha declarat a Maçanet, a al zona de Mas Altaba, als voltants de la estació de Renfe de Maçanet-Massanes. Mentre que l’altre s’ha declarat a Llagostera, encara que aquesta ha pogut ser control·lat amb rapidesa.

A les 6 de la tarda el foc cremava als voltants de la urbanització Terra Brava, on només quedaven ja voluntaris i bombers. Més tard, ha sobrepassat l’alçada de Cal Coix, una zona on també s’ha hagut de deshabitar els veïns.
L’incendi semblava, doncs, que s’unia al de Maçanet i portava cremades 350 hectàrees.

També per als veïns de Maçanet i de les urbanitzacions d’aquest municipi properes al foc s’ha habilitat el pavelló de Maçanet per atendre a totes les persones desallotjades.
Al lloc de l’incendi s’han desplaçat 20 vehicles terrestres i 7 mitjans aeris.
A 3 quarts de 7, Arseni García: missatge de tranquil·litat als veïns de Terra Brava: el foc no afectaria les zones habitades, només zona forestal.

Com a mesures de precaució s’han hagut de tallar la N-II entre Tordera i Vidreres, l’autopista A-7 entre Granollers i Figueres, i la carretera que uneix Llagostera amb Caldes i Vidreres,a causa de l’incendi a Llagostera.
Aquestes mesures han provocat retencions a Lloret, Vidreres, Blanes i a la entrada de St. Pere a Tordera, així com també ha povocat que l’única carretera d’accés a Girona fos la carretera da St. Feliu.

Al voltant de les 9 s’ha tornat a obrir el trànsit a l’autopista A-7.