REVIFA L’INCENDI DE TORDERA I MAÇANET A LA ZONA DE MAS ALTABA , I ES DIRIGEIX CAP AL NUCLI DE MAÇANET, ENCARA QUE S’HA EVITAT QUE ARRIBI A LES CASES.


La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el foc forestal de Tordera – Maçanet de la Selva ha revifat poc abans de les 16:00 hores, després que durant la matinada s’hagués donat epr control·lat i que durant tot el matí s’hagués estat vigilant i remullant tota la zona.

En aquests moments treballen a la zona 34 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 14 dotacions aèries (1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac i 3 hidroavions).

El foc ha començat a prendre volada als afores de la urbanització Mas Altaba. Les flames han anat en sentit nord, més enllà del perímetre de l’incendi d?ahir. Per aquesta raó, i com a mesura preventiva, també s’ha desallotjat la urbanització El Molí.
Igualment, i segons informa el Servei Català de Trànsit, s’han tallat l’autopista A-7, entre Maçanet de la Selva i Sant Celoni, i els carrils en sentit sud de la C-35.L’incendi ha travessat l’autopista A-7 i a hores d’ara continua avançant en sentit nord.

D’aquesta manera, el comandament dels Bombers han recomanat l’evacuació de la urbanització Maçanet Residencial Parc. Les flames han afectat algunes cases de Mas Altaba, tot i que en aquests moments no es pot precisar el nombre de propietats per on hi ha passat el foc.

Igualment, dos Mossos d’Esquadra han resultat intoxicats lleus pel fum i han estat evacuats al Centre d’Atenció Primària de Maçanet de la Selva.

L’alcalde de Maçanet de la Selva, Josep Romaguera, he anunciat el desallotjament de tot el poble de Maçanet de la Selva, encara que a hores d’ara (19:30h.) sembla que s’ha aconseguit aturar el foc abans de que aquest arribés a les cases, així que de moment la evaquació de Maçanet no s’ha fet. El foc, que ha revifat a tres quarts de tres de la tarda a la urbanització de Mas Altaba, està molt pròxim al poble. El foc ha obligat a tallar la A-7 entre Parets i Cassà, la N-II entre Sils i Tordera, la C-35 a Maçanet de la Selva en sentit Barcelona i la GI-555 entre Massanes i Sils.

En aquests moments treballen en la zona 34 dotacions terrestres i 14 mitjans aeris.