L’AGRUPACIÓ LOCAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE TORDERA ORGANITZA PER AVUI UNA CONFERÈNCIA AMB EL EXDIRECTOR DEL DIARI “EUSKALDON-EGUNKARIA” MARTXELO OTAMENDI.


L’agrupació local d’esquerra de Tordera ha organitzat per avui a dos quarts de nou una conferència a l’auditori del teatre Clavé a càrrec de Martxelo Otamendi, el que va ser director del diari basc Euskaldon-egunkaria clausurat per ordre de l’audiència nacional.

Martxelo Otamendi era el director del diari basc euskaldon-egunkaria, quan va ser clausurat per ordre del jutge Juan del Olmo de l’audiència nacional acusat d’estar al costat de l’organització terrorista ETA després de relacionar el diari amb uns documents incautats a partir de l’any 1992, data de la fundació del rotatiu i que segons la defensa son textos d’autor desconegut.
Aquesta actuació policial va ser qualificada de greu pels diaris catalans atès que afecta directament a la llibertat d’expressió i al dret a la informació, segons manifestaren en un comunicat conjunt els mitjans de comunicació en català.
Martxelo Otamendi, explica el contingut de la xerrada i la situació de la premsa escrita en euskera.

El president d’ERC a Todera, Josep Garcia, explica perquè han decidit organitzar aquesta conferència.

Aquesta conferència serà a dos quarts de nou del vespre a l’auditori del Teatre Clavé i està organitzada per la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya.