EL RESPONSABLE D’ENSENYAMENT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME, XAVIER SERRA, CREU QUE L’AJUNTAMENT DE TORDERA S’HA EQUIVOCAT EN LA CONCESSIÓ D’UN SERVEI DE TRANSPORT ESCOLAR PROPI.


Tordera continua vivint una situació de confusió en el servei de transport escolar. Dimarts a la tarda es van arribar a acumular a la plaça Lluís Companys fins a vuit autocars de les dues empreses, Autocars Calella -que forma part de la UTE que té el servei concedit pel Consell Comarcal, i que té les competències- i Autocars Barrera, l’empresa a qui l’Ajuntament ha demanat que també faci el servei de transport l’escolar només per a les urbanitzacions. Alguns pares encara no saben a quin autocar han de pujar els seus fills i ja s’han produït algunes situacions paradoxals, com ara que dos germans arribin amb vehicles i hores diferents. L’enfrontament de les dues empreses i les informacions contradictòries han provocat un desconcert entre els pares i entre els directors dels centres.

El conseller comarcal d’Ensenyament, Xavier Serra (ICV-EUiA), creu que l’ajuntament de Tordera, s’ha equivocat en la decisió de oferir un servei escolar propi i reitera la seva sorpresa pels esdeveniments.

El Consell Comarcal rep de la Generalitat una subvenció per pagar part del transport escolar. Aquests diners no seran transferits en cap cas a l’Ajuntament de Tordera, que de moment ha manifestat la seva disponibilitat a finançar de les arques municipals els 2.400 euros que costa mantenir un transport escolar propi.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va defensar ahir que el Consell Comarcal ha fet bé el procés de concessió del servei i va demanar a les dues administracions que resolguin el conflicte per no crear un caos. Segons, Xavier Serra, responsable del servei del consell comarcal, la solució passa per un únic transport escolar a Tordera.

El conseller, Xavier Serra, recorda que un servei de transport públic propi, com el que realitza en aquest moments Autocars Barrera, en cas de problemes amb els alumnes és responsabilitat dels directors del centres.

L’ajuntament de Tordera, recorda que el servei de transport escolar per nens d’urbanitzacions és de caràcter experimental i que en 15 dies, es decidirà si continua en funcionament.