L’AJUNTAMENT DE TORDERA I LA PLATAFORMA SALVEM JALPÍ PRESENTARAN UN RECURS CONTENCIOS ADMINISTRATIU CONTRA L’AJUNTAMENT DE BLANES PER HAVER REVOCAT LA PROPOSTA DE TRAÇAT CONSENSUADA AMB TORDERA SOBRE LA PERLLONGACIÓ DE L’AUTOPISTA DEL MARESME I DESDOBLAMENT DE N-II


L’ajuntament de Tordera i la plataforma Salvem Jalpí, presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’acord pres per l’ajuntament de Blanes, de revocar la proposta de traçat del desdoblament de N-II i Perllongació de l’autopista del Maresme, presentada per la plataforma torderenca. El ple de l’ajuntament de Blanes, va revocar la decisió consensuada en el seu moment amb Tordera, el passat 29 de juliol, amb el vots a favor de PSC, CIU, ERC i ICV-EUA. El ple de l’ajuntament de Tordera, va decidir ahir presentar el recurs contra aquella decisió amb el vot en contra d’ERC de Tordera. El seu portaveu, Bernat Costas, va admetre discrepàncies amb la decisió de l’ajuntament de Blanes. Tot i això, segons Costas, la manera de solucionar la desavinences no es l’adequada.

ERC, també va criticar que el seu grup no havia estat convocat en les darreres reunions de la plataforma Salvem jalpí i per aquest motiu, també es va desmarcar de la proposta aprovada.
El portaveu del Moviment alternatiu per Tordera, Josep Alsina, assegura que no es pot admetre, que l’ajuntament de Blanes, vagi canviant de postura en qüestió de mesos.

La portaveu del PSC, Conxita Rodriguez, creu que la proposta de la plataforma Salvem jalpi, és la millor opció. Rodriguez lamenta la manca d’agilitat de les administracions competents anvers els projectes.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura que Tordera accepta que passi una infrastructura pel terme municipal, però demana que el municipi de Blanes sigui solidari.

Segons Garcia, una negociació amb l’ajuntament de Blanes, seria en aquest moment difícil, ja que la proposta de poble veí tanca la porta a un acord conjunt. L’ajuntament de Blanes, té previst organitzar per l’octubre unes jornades per analitzar els projectes i buscar la millor solució per tothom.