EL CONSELL COMARCAL DEL MARESME PORTARÀ EL CONFLICTE DEL TRANSPORT ESCOLAR ALS TRIBUNALS, PERQUÈ DIU QUE NO TÉ ALTRA SORTIDA.


El conflicte pel transport escolar de Tordera acabarà als tribunals. El Consell Comarcal del Maresme presentarà un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la decisió de l’Ajuntament de Tordera de crear un servei de transport escolar propi. El govern comarcal format per PSC, ERC i ICV-EUiA diu que no té cap altra sortida i recorda que no pot suspendre definitivament la concessió que ha donat a una unió temporal d’empreses a través d’un concurs públic, tal i com argumenta, el conseller comarcal d’ensenyament, Xavier Serra.

Tot i això, el conseller comarcal d’Ensenyament ha demanat una reunió a tres bandes amb la participació de l’Ajuntament i la Generalitat per intentar trobar una solució per la via del diàleg institucional. Xavier Serra, reconeix però que l’entesa entre les tres parts implicades serà complicada.

L’oposició de l’ajuntament de Tordera, segueix carregant els darrers dies contra la decisió pressa per l’equip de govern en el transport escolar. El PSC, ha repartit un fulletó informatiu que a banda de criticar una subordinació del govern de CiU als interessos del propietari d’Autocars Barrera, empresa que fa el transport urbà i escolar.
També afirma que el transport urbà escolar no es legal perquè no existeix cap preu públic aprovat per l’Ajuntament. L’oposició també retreu que l’actitud del govern de Tordera provoca que es perdi la subvenció que atorga la Generalitat.