L’ESTAT COMENÇA A CONSTRUIR ELS DOS GIRATORIS D’ACCÉS A TORDERA.


Un grup de tècnics van iniciar ahir els treballs previs a la construcció de les rotondes d’accés a Tordera. En concret es tracte de les mediacions i dibuixar sobre el terreny les dues rotondes a la carretera N-II que travessa la localitat de Tordera, una d’elles d’accés al municipi per Camí Ral i l’altra al veïnat de Fibracolor. Aquestes obres, que són el pas previ a la construcció de la rotonda de Can Bartolí.

Les obres de millora de l’accés de Tordera i el veïnat de Fibracolor, s’han adjudicat a l’empresa Construccions Rubau, i comprenen un tram de 1.300 metres, que compten amb un pressupost de prop de 2 milions d’euros i un termini d’execució de 9 mesos. L’objectiu de les obres és la reordenació i millora dels accessos a Tordera i a les zones industrials de Palafolls i Fibracolor, substituint els girs a l’esquerra per rotondes. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va assegurar que les obres ja han començat i que la previsió és que acabin en menys de 7 mesos.

L’obra d’arranjament es començarà a 100 metres de l’accés de Tordera, i es mantindran la disposició de tres carrils, dos en sentit Barcelona i un sentit Girona, fins a l’actual rotonda auxiliar d’accés al poligon de Palafolls.

L’obra preveu una rotonda a l’entrada a Tordera pel Camí ral i un pas inferior destinat al ramal unidireccional d’accés al polígon de Palafolls que creuarà la riera de Vallmanya. D’altra Banda, les obres inclouen una altra giratori a l’accés al veïnat de Fibracolor. Junt amb aquesta rotonda també es construirà un pas inferior de vianants que substituirà l’actual. Les obres que han de suposar la fi dels semàfors de la cruïlla de Can Bartolí estan encara en suspens. Segons explica l’alcalde Joan Carles Garcia, s’ha de tornar a fer el pressupost perquè el tram d’ampliació del pont de la via del tren estava mal calculat econòmicament i, posteriorment, es tornarà a treure el projecte a concurs. Garcia creu que les obres del giratori de Can Bartolí es podrien enllaçar amb les dels accessos de Fibracolor i el Camí Ral i, d’aquesta manera, estar enllestides abans de l’arribada de l’estiu.

Aquest projecte ja va estar tret a concurs prèviament, però no hi va haver cap empresa interessada.
L’obra, que ha de posar fi a les llargues cues que s’hi formen com a conseqüència dels semàfors, obligarà a tallar durant un temps l’N-II per ampliar el pont de la via, però encara no se sap com es resoldrà el problema del trànsit.