ERC DE TORDERA, AMB LA COL·LABORACIÓ DEL CERCLE D’HISTORIA I L’ASSOCIACIÓ CULTURAL I RECREATIVA PERE COT, ORGANITZEN PER, EL DIA DE LA HISPANITAT, DIVERSES ACTIVITATS PER LA REFLEXIÓ.


Aquest cap de setmana, la Secció Local d’ERC-Tordera organitza un seguit d’actes sobre el 12 d’octubre, “Dia de la Hispanidad”; amb l’objectiu de reflexionar sobre què significa la celebració d’aquesta “festa”.

Avui, a dos quarts de nou del vespre es projectarà, a l’Auditori del Teatre Clavé de Tordera, el documental, basat en l’obra de l’historiador Jordi Bilbeny, “L’apropiació del descobriment d’Amèrica. Una conspiració d’estat?” i, seguidament, es durà a terme una xerrada-col·loqui amb la col·laboració del Cercle d’Història de Tordera, tal i com explica, el president d’ERC a Tordera, Josep Garcia.

El president de la secció local d’esquerra, explica que per dissabte 11 d’octubre, a la Plaça Martí Pol (davant del Teatre Clavé), es representarà “L’Auca del 12 d’octubre” amb la col·laboració de l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot.
La representació començarà a les sis de la tarda i pretén reflectir, de forma irònica i divertida, els fets històrics del Descobriment d’Amèrica.

A continuació s’oferirà un berenar amb botifarra i vi de Tordera per a tots els assistents. Josep Garcia, ha volgut agrair públicament, les col·laboració de l’Associació cultural i recreativa Pere Cot i el Cercle d’història per l’organització dels actes.

L’objectiu dels organitzadors dels actes, és donar un caire reivindicatiu i diferents a la festa nacional espanyola.