ERC DE TORDERA APLEGA POCS TORDERENCS EN ELS ACTES REIVINDICATIUS PER AL DIA DE LA HISPANITAT.


Aquest cap de setmana, la Secció Local d’ERC-Tordera, amb la col·laboració de l’associació cultural i recreativa Pere Cot, han organitzat un seguit d’actes sobre el 12 d’octubre, “Dia de la Hispanidad”; amb l’objectiu de reflexionar sobre què significa la celebració d’aquesta “festa”.

Divendres es va projectar, a l’Auditori del Teatre Clavé, un documental, basat en l’obra de l’historiador Jordi Bilbeny, “L’apropiació del descobriment d’Amèrica. Una conspiració d’estat?”, seguit d’una xerrada-col·loqui. Dissabte es va representarar “L’Auca del 12 d’octubre” amb la col·laboració de l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot, on es pretenia reflectir, de forma irònica i divertida, els fets històrics del descobriment d’Amèrica.

El portaveu d’ERC a Tordera, Bernat Costas, ha lamentat la poca participació dels torderencs en les activitats. Costas destaca el missatge i el debat generat en els actes.

L’objectiu dels organitzadors dels actes era donar un caire reivindicatiu i diferent a la festa nacional espanyola i ERC, ja ha anunciat que repetirà l’experiència l’any vinent.