IniciNoticiesCulturaTORDERA ACOLLIRÀ AQUEST CAP DE SETMANA LA PROCLAMACIÓ DE LA PUBILLA I...

TORDERA ACOLLIRÀ AQUEST CAP DE SETMANA LA PROCLAMACIÓ DE LA PUBILLA I HEREU DE CATALUNYA 2003.

El foment de les tradicions catalanes, organitza un any més, la proclamació de la pubilla i hereu de Catalunya. Enguany el certamen es celebrarà a Tordera, el propers 18 i 19 d’octubre. L’ajuntament ha assumit el repte d’acollir l’acte, aprofitant que l’any passat es va escollir el primer hereu de Catalunya, que va recaure en el torderenc Ivan Güell. La regidora de cultura i festes, Maria Angels Cayro, creu que és una satisfacció pels torderencs, acollir un esdeveniment com aquest, aprofitant que Tordera, té el primer hereu de Catalunya.

El programa d’activitats s’iniciarà dissabte, 18 d’octubre, a les 9 del matí amb l’arribada dels hereus i pubilles participants al Teatre Clavé; a partir de les 10 del matí començaran els exàmens. A dos quarts de 1, està previst el descobriment d’una Majòlica commemorativa de la celebració de l’acte de pubilla i hereu de catalunya, que s’ubicarà a la plaça Joan Rabert. La regidora de cultura i festes, Maria Angels Cayro, ha explicat que l’elecció de la plaça no és casualitat, ja que es vol retre homenatge, al desaparegut Joan Rabert, un dels principals impulsors a Tordera del pubillatge.

A la tarda, despres del dinar, continuaran els exàmens per les pubilles i candidats participants. Finalment, dissabte a les 9 del vespre, es portarà a terme un sopar de gala al “Castell Medieval”, on es farà un homenatge a les 4 pubilles territorials, la pubilla de Catalunya, Núria Serra i l’hereu de Catalunya, Ivan Güell, que deixen a Tordera els seus càrrecs. L’acte comptarà amb la presencia del conseller en cap de la generalitat, Artur Mas.

El diumenge, 19 d’octubre, els actes començaran amb una missa i benedicció de bandes i faixes. A les 12 del migdia, cercavila dels assistents fins a al parc de la sardana amb l’acompanyament dels gegants de Tordera. A la 1, està prevista la proclamació de la Pubilla i Hereu de Catalunya 2003, al parc de la sardana. La trobada finalitzarà a les 3 de la tarda, amb un dinar de fi de festa, al castell medieval. L’hereu de Catalunya 2003, hereu del Maresme 2002 i hereu de Tordera 2001, el torderenc Ivan Güell, fet balanç per Ràdio Tordera, dels anys de pubillatge.

ÚLTIMES NOTÍCIES