EL TORDERENC JORDI CANALS ÉS ELEGIT HEREU DE LA COMARQUES BARCELONINES I PRIMER FADRÍ D’HONOR, EN LA PROCLAMACIÓ A TORDERA DEL HEREU I PUBILLA DE CATALUNYA.


Eulàlia Peris, de Falset (Priorat), i Marc Rodríguez, de Sant Vicenç de Castellet (Bages), van ser escollits ahir al matí a Tordera pubilla i hereu de Catalunya de l’any 2003. Cinquanta candidates i vint-i-quatre candidats d’arreu del país es disputaven els títols. Durant l’acte, que va reunir unes 700 persones a la plaça de la Sardana, també es van escollir les pubilles i els hereus de les demarcacions territorials de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. El torderenc Jordi Canals és des d’ahir el primer fadrí d’honor i l’hereu de les comarques barcelonines. Canals destacava la seva il·lusió per l’elecció.

Dissabte, tot i l’amenaça del mal temps, es van poder descobrir una majòlica a la plaça Joan Rabert, commemorativa de la trobada de pubilles i hereus a Tordera. A la nit es va celebrar un sopar de gala, on es va retre homenatge al torderenc, Ivan Gúell i la canetenca, Núria Serra, que deixaven el seu càrrec, així com les quatre pubilles territorials. L’acte va comptar amb l’assistència del conseller en cap de la generalitat, Artur Mas, que va destacar la tradició catalana del pubillatge.

Diumenge, durant l’acte de proclamació també es van triar les pubilles de les quatre demarcacions territorials, que van ser: Anna Saña, de Ripoll, com a representant de les comarques gironines; Núria Illa, de Cardedeu, de les barcelonines; Laia Bardia, de les Borges Blanques, de les lleidatanes, i Alba Amalia Fondevila, d’Ascó, de les tarragonines. Pel que fa als nois, Jordi Canals, de Tordera, és l’hereu de les comarques barcelonines; Lluís Clua, de Falset, de les comarques tarragonines; Gerard Brugué, d’Amer, de les gironines, i Eloi Bonet, hereu de les lleidatanes. A la proclamació també hi va participar la pubilla de Tordera 2002, Ariadna Vergés i els van acompanyar l’hereu i la pubilla de Tordera 2003, Jordi Pimàs i Carme Neira.A l’acte també hi van participar l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i les presidentes del Foment de les Tradicions Catalanes, Pepita Rebull, i de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega.